Kanelbullens dag!

25 g jäst
75 g Arla smör
2 1/2 dl Arla mjölk
1/2 dl strösocker
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
7 – 8 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl Arla smör-& rapsolja
1 dl kokos
1 dl florsocker
Garnering:
2 dl smaksatt florsocker
1 – 2 msk vatten
kokos
75 g Arla smör
2 1/2 dl Arla mjölk
1/2 dl strösocker
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
7 – 8 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl Arla smör-& rapsolja
1 dl kokos
1 dl florsocker
Garnering:
2 dl smaksatt florsocker
1 – 2 msk vatten
kokos
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att den löser sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord till avlånga plattor, ca 55 x 20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 30 bitar. Lägg i småbrödsformar och ställ på plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler under bakduk. Rör ihop florsocker och vatten. Ringla på bullarna och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Önskar Er en väldoftande nybakad dag! //CaroLine
Kommentarer
Trackback