Snurrar runt ibland spöken med knutor i håret...

Hårt piskande regn i ansiktet och vinden som drar och rycker i mig beger jag mig ändå ut i mörkret. Jag är vit i ansiktet inte av färg utan av rädsla! Håret är stort och svart och det har stora knutor lite överallt som trycker hårt mot hårbotten. På flera ställen under min gång ligger dimman tät och det hörs som skrik lååångt borta. Jag går genom den mörka täta skogen som brukar vara väldigt vacker men inte idag. Ensamheten känns i hela kroppen och jag blir mycket liten.
                                           
 
Men så får jag se något som lyser upp mellan träden långt där borta, det är ett vitt sken! Jag tar större och snabbare steg för att komma fram innan det slocknar och det är precis vad det gör , Slocknar!
 
 
 
Så kommer ljusskenet tillbaka, på ett annat ställe och inom loppet av några sekunder flyttar det sig någon annanstans så håller det på ett bra tag. Jag blir alldeles stel och fryser från tårna upp till hårfästet, is bildas runt mina knutar i det svarta håret. Jag stänger mina svartmålade ögon och blundar hårt!
 
                      
 
Vaknar med ett ryck och öppnar ögonen och där är min Halloweenfest!! Hela gänget är samlade med massor av mat och dryck. Jag får något varm att dricka, något rött lite segt. En stor brasa är tänd och det ryker från en stor, svart gryta, snart är det mat. 
Nu är jag varm igen efter den varma drycken, isen har smält i mitt hår och jag är svartare än vanligt runt ögonen, men när jag ser mig omkring så är alla helt vita, deras ögon är kolsvarta hål!  Men det värsta av allt de har inga FÖTTER! De pratar inte tydligt heller utan det är ett viskande väsen. När doften från den bubblande grytan når min näsa så blir det bara för mycket jag känner att allt snurrar runt och jag försvinner bort i en snurrande spiral där fladdrmössen flyger runt!
 
Vad var det för fest jag var på, vad drack jag för något segt rött och framförallt vilka var de vita figurerna!?
 
Scary Halloween på Er  //CaroLine med spindlar i håret!
författare: Caroline Palander :) 

Min dotter Maja bjuder på...

 
Halloween cupcakes, ingen skräcksmak utan underbart goda! :)
 
Ingredienser:
200 g smällt smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 tsk vanilljsocker
4 dl mjölk
8 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
100 g philadelphiaost
100 g smällt mörk choklad
 
Fyllning: 
Helt vanlig kolasås Gott!
 
Spöken:
Vit eller ljus marsipan till grunden
Silver kulor till ögon
Röd dekorationsglasyr
 
Nöjd mamma... //CaroLine

Döskallehuvuden och flytande händer...

Dax för lite dukningstips till Halloweenfesten...
Flytande Hand i bålen: ta en latexhandske, tvätta den rent, häll i vatten och frys den, lägg den sedan flytande i bålskålen.
Döskallehuvuden: perfekta bordsplaceringar med personliga läskigheter i.
Mini grytor: bjud på personliga höstgrytor i passande färg.
 

Boeuf bourgignon

med champinjoner och smålök
 
Dekorera med lite roliga döskallar, godis och mycket värmeljus. Lycka till med det spökiga!
//CaroLine

Öppet

Öppnar Dörren denna gång med ögonen i sikte på att förbättra och organisera upp lite i hemmet. Nu reser vi genom rummen...
 
Startar i Hallen där det ska vara smidigt och lätt att komma in. Hänger undan lite av jackorna i den vita garderoben det som inte används plockas undan i extra lådor som kan staplas över garderoben. Uppe på hatthyllan kan det se mer städat ut med lådor eller korgar. Leos kläder lägger jag i den lilla söta soffan som står i hallen.                                           
extra idé: klär sitsen (häftpistol) på soffan med roligt mönstrad vaxduk, lätt att torka av om det blir blött och smutsigt efter lekdagar utomhus.
 
Utnyttja höjden i lägenheten. testar att bygga ihop dessa två så blir ytan större i hallen. ni har sittplats
på den lilla soffan.
 
Vidare ut i nästa Hall 2 
För att få ett mer städat och även lite varmare uttryck sätter jag tyg i rutorna på hyllan, kompletteringstyg blir ett kul mönster! Fäster dem med kardborreband, i övre delen på de hyllfack som används ofta och runt hela på de hyllplan som kan vara mer stängda. Sätter färger genom tygerna på de olika hyllorna och strukturera efter det. De övre hyllplanerna i ordning de nedre kan vara "blandat", alla behöver någon del som bara få vara. Här döljer ni alla prylar och ni får en harmoni och ett lugn för ögat. 
 
Rummet som sprider dofter av kryddor och nybakat, Köket  behöver vara lättarbetat eftersom mycket ska hända där och det är inte så stort. Hänger upp och sätta in maskiner i och uppe på skåp. Tydlighet är viktigt, varje sak har sin egen plats. Gärna fasta platser så långt det går för att inte behöva ändra om så mycket i det vardagliga användandet. Utnyttjar höjden i lägenheten. Här i köket bygger jag på ert öppna skaffei uppåt.
 

 
Eftersom det alltid behövs plats i toalett o badrum flyttar jag ut detta bord!
Leo har blivit "stor" nu och hans toaträning blir kanske lättare. Sen får även pottan plats. 
 
Då åker vi in Sovrummet... 
En "egen" plats i hemmet där ni ensamma kan sitta och läsa, meditera och bara vara är vad ni önksar, här har ni hittat en plats i sovrummet. Det behövs röjas och plockas en del innan ni kan få en lugn och skön plats att koppla av på. 
Röjer ut garderoberna och rensar, plockar in allt som ni är i behov av ofta. Resten packas i kartonger åker seden ner till källaren. :) Fri golvyta utan massor av prylar och kartonger gör att rummet känns luftigare och större.
 
extra tips: skaffa inte fler förvaringsutrymmen förrens ni har en bra struktur på er saker!
 
Jag flyttar in denna stora fåtölenj till Leos rum där kan ni sitta och njuta av hans matlagning och läsa sagor. Skaffar er en mindre fåtölj till sovrummet kanske en liten fotpall eller lägg golvkuddar som fotpall. Ni kan då få upp en skärmvägg som avgränsar denna plats från övriga rummet. En skärmvägg är ju mobil och mycket praktisk.
 
Visionboard med bred ram tycker jag passar in i hallen (gärna rakt fram efter flyttad hylla), den symboliserar
Er och denna plats "stör" inte hela hemmet, eftersom ni inte är riktigt överrens om denna tavla. ;)
ett exempel plockat från nätet, här en med struktur och raka linjer, passar nog er båda.
 
Alla förslag som jag har tagit upp här är anpassade till att ni har en tanke att flytta inom det närmsta. Rensa och strukturera upp era saker är bra för ert hem idag men även för framtida flytt. En slags förberedelse.
 
Det som ska tilläggas: hänger upp tavlor och ljuslyktor på väggarna, i grupper! 
 
När ni sedan har flyttat och fått mera plats kommer jag gärna och jobbar lite extra med er inredning och det kan kanske bli en del 3 här i mitt BloggHem.
 
SöndagsSOL //CaroLine
 
 
 

Jessica Olofsson del 2

Imorgon söndag kommer del 2 av Öppen Dörr hos Jessica Olofsson, missa inte det! 
Härlig lördag //CaroLine
 
 
 
 
 
 
 

Serverar Benknotor!

Benknotor till Halloween gjord på: salta pinnar, marshmallows och smält vit choklad. //CaroLine ;)

Dörren Öppen hos Jessica Olofsson del1

Springer bort mot Ica butiken hemma i området, kommer precis i tid med andan i halsen och ett flåsande HEJ, Jessica Olofsson hämtar mig. Det är en lugn och skön dag. Åker genom ett underbart höstigt Göteborg!
 
Ingången till Jessicas hem går igenom färgsprakande träd och buskar och huskropparna formar en gemytlig gård. Det känns som att åka tillbaka i tiden. Familjen bor i ett Landshövdingehus som är en karaktäristisk hustyp för vissa områden i Göteborg, ingen nyhet direkt. Besöksväskan på plats bredvid hemmets utKorg med en underbar pingvindress som inte godkändes av lillkillen.
  
Tiden har inte stannat i detta hem utan här blommar framtidsplanerna! Det doftar mat från både köket och barnrummet ;)  Det lagas Raw Food. http://rawfoodresan.blogspot.se/ 
kolla in familjens spännande Blogg för nya idéer i matväg.
 
Två första bilderna är hall del 1 och sista bilden är del 2
 
 
 Besöker först barnrummet där livsglada Leo bor jag blir bjuden på kokad plastpaprika och får även testköra hans brandbil. 
 
Rumsmässigt är lägenheten helt okej, en trea i stan med en bra planlösning. Det enda som jag personligen tycker skulle varit annorlunda i planritningen är att eftersom det finns två hallar skulle den ena dela med sig av kvm till kök och toalett.
 
Raw Food ugn med fantastiskt goda vanlijkakor :)
Mitt i köket står kocken och njuter. 
 
På väggen finns ett öppet skafferi med mycket olika spännande hemmagjorda gosaker. Karaktäristiskt för ett lantligt kök.
 
Familjen har ett lugnt, ljust och behagligt hem med accentfärger i höstiga toner. De gula något äldre kakelplattorna i köket är helt rätt i färg idag! Den asiatiska stilen med harmoni och renlighet lockar mycket. För att få total harmoni så skadar det inte att göra sig av med extra energi och då kan de tänka sig en boxsäck nära till hands i hemmet. Annars är det yogamattor som används här.
 
Familjen skulle gärna bjuda hem Ester och Jerry Hicks för intressanta diskussioner och 
http://www.abraham-hicks.com/lawofattractionsource/index.php 
de skulle bli bjudna på Raw Banancrepes 
http://rawfoodresan.blogspot.se/2010/04/raw-banancrepes-inledde-pasken.html
 
Att forma hemmet efter säsong görs mest genom skifte i klädväg och det kan bli ett mindre projekt för de som har liten plats att förvara på, upp och ner till källaren görs inte varje dag. Mycket hamnar i sovrummet.
Nedre mitten bilden, här har det kreativa tagit över och skapat ett barnskydd för söta små huvuden. Reflex och tejp är materialet.
 
 
Vardagsrummet är det rum som Jessica har satsat mest på så det har blivit hjärtat i hemmet. Här jobbar man, missa inte det dolda arbetsskåpet,se mer i del 2, kollar på tv och läser böcker. Mycket böcker finns men någon traditonell bokhylla från 70-talet  skulle aldrig få flytta in i detta hem!
Tillsammans är ju alltid trevligt men det behövs en ensamplats i hemmet också.
Det ska jag bland annat hjälpa familjen med i del 2 av reportaget.
 
En lycklig Leo som Gör rummet och en sovande platt katt. Kan det vara så att någon suttit på detta djur? ;)
 
Jessicas betygspoäng på inredningstrivsel skala 1-10 blir just 10. Trivseln i hemmet hänger ihop med hur man mår inombords, en mycket viktig del. Struktur och ordning runtomkring dämpar stressen och det går att fylla på med ny energi. Det ska jag bland annat hjälpa familjen med i del 2 av reportaget.
 
Visionboard med tydliga ramar tycker jag stämmer perfekt in i detta hem, samla och sätt visuellt ihop era
planer. Det finns i köket en liten samlarplats för skapande bilder som är Leos :) 
 
 
Tack så länge för ett trevligt och intressant besök med god raw food lunch. Jag återkommer i del 2 med tips och idéer :) Kram i höstnatten //CaroLine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sminka dig i Halloweenstil...

 
 
 
inspirationsspan //CaroLine

Helt vanlig arbetsdag...

 
 

Hemma hos i 2 delar

I söndags var jag hemma hos Jessica Olofsson med familj på inredningsuppdrag och reportage.
De behöver hjälp med att få ordning på sin förvaring. Hur mycket ska de satsa på sitt hem när de söker nytt boende?
Jag kommer under vecka att presentera detta i två delar. Inredningsreportage / Inredningstips & ideer.
Välkomna när jag Öppnar dörren! //CaroLine

Bowla med Pumporna!

http://www.handverkarna.se
 
     http://www.lyckasmedmat.se
Apelsin eller Äppelhuvud istället för pumpa :)
 
 Fräckt och snyggt med hösten inbladad ;) 
 
Lite olika uttryck på Pumpor... personlig favorit nr 6 rad 2.
 
Söndagshäng ifrån soffan //CaroLine

Rummets bästa...

Småklipp av det bästa från varje rum i vårt hem... :)
 
 
//CaroLine
 
 
Vill du få extra Reklam för din verksamhet och ett hemtrevligt reportage på mitt BloggHem?
Eller rekommendera en vän som behöver synas. Kontakta mig //CaroLine inspirationcaroline@gmail.com             
                                                                                                                                                 

Ögonblicket...

//CaroLine

Parhem till Barnhem

Söndagen denna helg kommer jag att åka hem till Jessica Olofsson med familj :) Jag ska hjälpa dem med
ett nytänk & ommöblering från parhem till barnhem! 
Vart hittar de sin egna rofyllda plats? Hur får de plats med allt? Använder de boendet på ett annat sätt idag och har de rätt möblering för det? Hur mycket ska de göra om de snart ändå ska flytta?
 
 
Givetvis att bli ett Inredningsreportage också där lite idéer från besöket presenteras. När jag sedan någon dag senare Öppnar deras Dörr är ni varmt Välkomna på besök här på mitt BloggHem :)
 
//CaroLine

Det är dax att våga!

Vitt är inte med på Trendkartan längre i våra hem!
Det är dax att våga ta in färg vårt hem, i mina planer, sen är det att komma överrens om rätt färg på rätt plats. 
Det får vara i en och samma färgskala i ett och samma rum, Hade varit skönt med varma toner nu när vi går in i kalla årstider. Om det målas på våra väggar vill jag även måla listerna i samma färg en helhet av väggen och en direkt övergång/möte med golvet!
Jag kommer att börja plocka in färg och mönster med hjälp av all fantastisk dekorationsmaterial som finns! Kuddar,mattor, filtar, krukor och armaturer mm. Det är enklare sätt att ändra och förnya miljön.
 
Gula toner växer Trendmässigt men jag tror inte att detta är det första valet hos någon i mitt hem, hade gult i förra bostaden och det är inte kul att plocka upp den linjen här också. Men Guld och Glitter är en helt annan sak, det kan inte bli för mycket ;)
 
En detalj som kan vara kul är tofs- och bollbanden som kan dekoreras på möbler, kuddar och gardiner. Gardiner i vårt hem lyser med sin frånvaro, har fortfarande de öppna stora fönsterna som är tänkt att släppa in massor med Sol :)
 
  Kommer ni ihåg?
 
Stora tunga sammets gardiner med tofsar som värmer fönsterna och rummet är något som jag lätt skulle kunna tänka mig men för att det ska fungera i sin helhet vill jag även måla väggarna i varm färg och så behöver vi en stor tjock matta. Min idé och tankebild är Biosalong.
 
 
 
 
Det kommer att bli Bio i helgen, filmen Taken 2                                                                        
Go Fredag på Er! //CaroLine                                                                                                                                                         
 
 
 
 

Smått och Skräck

Marängspöken
1. Vispa i en rostfri bunke, över måttlig värme i vattenbad tills smeten når 60-70° (ca. 10 minuter). Spritsa ut spöken med en slät tyll på bakplåtspappersklädd plåt. Baka 130° ca 30 minuter.
2. Låt spökena svalna, smält sen lite mörk choklad och måla ögon. Eller färgglada ögon med glasyr :)
 
Svart pasta finns färdig i välsorterad butiker. Fingrar görs lätt av prinskorvar med ketchup, mandelflarn blir långa naglar!
 
                                                   
Även bebisar och småspöken kan få lite extra, en rolig present!
                                            http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=209578
 
 
 
                                                   
Läskiga öletiketter att klistra på ölflaskorna till skräck-festen! 
 https://www.buttericks.se/product.html/oletiketter-4-sorter-12-st?

 

 
Håll Skräcken vid liv i festtider! 
Go mat, gosaker och lekfullhet under rätt belysning.   //CaroLine
 

MicroNjuter av Höst inne!

Höstnjutning i stressmiljö...
Caroline Roosmarks bilder hänger inne på Göteborgs stationsbyggnad.
De här bilderna fick mig att stanna upp och microNjuta i stressen efter jobbet påväg till träningen. Caroline R 
har plockat in Hösten med sina underbara bilder. De smälter ovanligt bra in i miljön och de värmer skönt! :)
 
 
                       Ta en liten titt var dag och bli skräckinspirerad inför Halloween//CaroLine 
                                                                                                                                    
 

Pinne med ögon...

 
Dukning med ögon på pinne och fräcka händer som serverar "giftig" bål tillsammans med vackra enkla vita påsar som ljuslyktor. 
 
 
De här vackra och tuffa fladdermössen är gjorda av svartpapper. Jag tycker att man ska blanda in något godis i sin dukning. Det kommer tips på skräckmat under veckan men vill du göra något annan så kolla in tipset här nere...
Bjud en vän och dig själv på Spökmiddag ...http://www.liveit.se
 
Gonatt med röda ögon //CaroLine
 

Skräck OCH Förtjusning!

 
Det kommer lite då och då dyka upp skräck i mitt BloggHem fram till Halloween. Alltfrån inspirationsbilder till äcklig skräckmat, dekorationer och kläder för att fira Halloween som Bäst! 
Vågar du komma på besök.....? //CaroLine                                                                                

Röd värme...

               
Sänder ut lite Värmetips denna tidiga måndagsmorgon då regnet piskar hårt mot rutan och jobbet kallar och ropar eller väckarklockan som aldrig vill sluta ringa! Önskar Er en Bra start på veckan //CaroLine
 
 
            Bubbles av Serge Atalla
 
 
 
 
 

OJ

Skulle ha tänt vårt ljusfat med ljus på bilden från vardagsrummet här ovanför, de är nästan alltid tänt, men inte här.

Ljus i regnet...

   
 
Mörkret har tagit över alla våra tidiga morgnar och även kvällarna. Tror inte att alla mår dåligt eller så av mörker men vissa gör det. Tröttare!? Jag personligen känner mer för att stanna inne, hemma när mörkret lägger sig över huset.
 
För att få bot på det här innesittandet, ok inget fel att hänga i sitt hem det finns massor av mysigt att göra under de mörka månaderna, kan vara en god lösning att det belyses upp ute!
Framför allt kan man skapa det trevligt själv i sin trädgård eller på terassen och givetvis på balkongen. Pimpa din utepalts så det blir trevligt att titta ut och tillochmed kanske sitta ute med filt och varmchoklad.
 Alla delar av ditt uteställe kanske inte är trevliga under de kalla mörka månaderna men belys de som är det. :)
Själv har jag tänkt belysa våra skärmväggar på taket med slingor, då kommer de varma, vackra rosa färgerna fram.
 
     Bilden nedan: Louise Volcano utebelysning ser ut som små ljussvampar.
                                         
 
Många allmänna utemiljöer behöver verkligen belysas på ett helt annat sätt än vad det görs idag. Mörka buskar och träd längs gångvägarna som spelar på din rädsla och otryggheten växer.Tänk Er att buskar och träd hade fått lysas upp med sportlights och slingor, bladverken och grenarna hade fått ett läckert ljusspel samtidigt som de ger en upplyst omgivning.
 
Lite rolig inspiration till ditt hem eller en väns hem, följt av inköpsställen...
 
Barbapappa ljusslingan går att köpa från http://shop.minimango.se/
 

Guldsändaren i höger hörna heter Dottre kommer ifrån http://www.wohnzimmer.se/se/
 
Den lila vackra ljusblomman är skapad av ÄGGKARTONG! Helt underbar och så överraskande  :)
 
 
En bra idé är att sätta sin belysning under mörker eller på kvällen, då ser man tydligare hur ljuset i rummet blir.
Själv fixar jag gärna detta under natten i min ensamhet ;) nattugglan här! 
 
Lycka till med att belysa din miljö och det kommer mera tips på mitt BloggHem de närmsta dagarna.
Skön söndag //CaroLine
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

fyller på med geisha godis...

Vid detta bord samlas ofta mycket goa vänner på middagar med mycket skratt och musik :)
 
Vilmers barnrum fullt med bilar och gosedjur. Fick han bestämma skulle det finnas en Bowlingbana i
hemmet för många klot i rullning!
 
 
Vilmer in action i hemmets gästdel, nu vet jag enligt mycket säker källa, att tyget med de stora prickarna har bytts ut. ;) tyvärr ingen uppdatering här.
 
Badrummets lilla fönster har ett vackert fönster-insynsskydd med vattendjurs-detaljer.
 
Min smågodispåse fylldes på med några geishagodisar från Helena med familjs hem. //CaroLine

Mera godis...

fyller på påsen senare idag :-) kan inte få för mycket av det goda! tjing på en stund.

Smågodis Hemma hos...

Här var jag hemma hos Nina och Ante, Bloody Nails, http://www.facebook.com/BloodyNails?fref=ts
Gamla goa vovven Balder bjuder på lördagsmys. Missa inte Antes kepssamling i bakgrunden.
 
Samlingen av cupcakes är stor och ett färgglatt inslag i köket. Inte helt fel, man blir väldigt sugen på gofika ;)
 
 Här har vi Bloody Nails ateljéhörna, städat och allt i ordning. Välkomna!
 
 
 
Nu har vi kommit hem till Jessica Malmqvist och http://knoddstajl.se/
 
Vardagsrummet där allt i hemmet sker, lek, film och tv-häng och även skapandet av blöjtårtor.
 
Soffan som sällan är utan sällskap :)
 
 
 Blöjtårta i grönt.
 
 
Nere på bottenplan hemma hos Sasa och Reinar. Fräckt inslag i ett av rummen, där ute möter inne.
 
Snyggt "insprängd" förvaringsskåp, familjen är mycket duktiga på att utnyttja alla utrymmen i huset.
 
 
Dubbla gungor till de små tvilling-gossarna hänger framför huset på den stora altanen, där det även sprudlade av fina blommor.
 
 
 Denna något annorlunda och roliga, färgglada lampa står i fönstret hemma hos Marika och Christian, 
 
 
Kreativ ateljé finns givetvis i detta hem där det skapas mycket färgglada kläder :)
 
Nostalgi finns det gott om i det här glada hem!
 
Tre små godisbitar från mitt eget hem...
 
 
Här kommer det att dukas upp med, Rökt/grillad stek och hemmagjord vinsås med potatis och grönt,
till det rött vin. PollyProvning i soffan kommer senare under kvällen. En riktig Myslördag hemma hos mig :)
 
 
 
Många bollar i luften samtidigt, ett vanligt inslag i mitt liv ;)
 
Hoppas ni fått lite inspirerande smak av mitt smågodis //CaroLine
 
 
Vill du eller känner du någon som är intresserad av ett kul Hemma hos reportage här på mitt BloggHem 
Det kan väljas mellan Helhet eller små Guldkorn. Kontakta mig inspirationcaroline@gmail.com //CaroLine
                                                                                                                       
                                                                                                                                
 
 

Helginbjudan :-)

I helgen bjuds det på "smågodis" från de Hem jag har besökt under året men även lite upplysta belysningstips och inspiration. Du hänger väl med hem till inspirationcaroline.blogg.se i helgen? :-) //CaroLine

Godmorgon världen :)

Ny outfit i mitt Blogghem, skönt att få "möblera" om ibland, i det här fallet så har Texten blivit lite för liten och det kommer att åtgärdas inom det närmsta. Inte dock vid 05.27 denna morgon ;)
 
 
 
 
 
                                                                    Önskar Er en Skön höstdag! //CaroLine 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Öppnar Dörren till Jessica Malmqvists hem

Åker buss till nästa inredningsreportage en buss som kör mig förbi en ridskola fullt av rörelse och gemenskap, en skog som det brinner i av alla härliga färger och en sjö som glittrar i höstsolen.
När jag är framme möts jag av sonen i familjen. Han kommer glidande visar vägen i fart genom ett 
pittoreskt och gulligt område.
 
Det huset jag ska till har flammande eld som välkomnar mig varmt. Vackra höstväxter planterade i stora krukor, hösten har tagits hand om i detta hem.
 
 
Öppnar Dörren till Jessica Malmqvist och hennes familj. De har bott i detta lilla parhus i tre år och de har renoverat massor iform av tapetsering och målning. Även trädgården har fixats till en hel del. Det är Jessicas framtida projekt att få till trädgården så att de kan hoppa studsmatta önskas och även dofta på vackra blommor sittande under körsbärsträdet.
 
 
Köksfönster-tofsarna är favoritaccessoar i hemmet och de hänger i det lantliga köket med moderna inslag. 
 
Snyggt välbäddad är sängen i sovrummet här sover man nog som en gudinna,
det tills Hemmingway knackar på dörren och vill skåla i cognac inget som familjen har något  emot ;)
Kanske skulle de sitta tillsammans i soffan och kolla på något bra program på den gigantiska tvn.
Fick tyvärr inte plats med den stora platta i detta inslag.
'
En sockmuffins går utmärkt att köpa av Jessica och hennes hobbyföretag.
Sockar i silikonmuffinsform med dekoration på toppen. Kommer att finnas i flera färger framöver!
 
 
Jag passade på att göra ett litet Stina Dabrowski HOPP när jag tittade in i toalett/tvättrummet. Jag trodde det var mannen i huset som stod i duschen bakom detta draperi och skulle testa min rädsla! puuh det var inte det bara om ni undrar.
Sen var det precis lagom för kaffe och gofika med Pepparkakor tjuvstartat med bus  Alla även mormor var samlad i det mysiga köket. Hon hade precis som Jessica lätt till skratt så det blev en trevlig stund :)
Tack mormor för Ikea pepparkakorna! 
 
Här lämnar jag mitt besök med att vända mig om och blicka inåt påväg ut! Ett ljust och fräsch intryck
där man från hallen kan se en linje rakt igenom hemmet som släpper in ljus. Under sommartid växer hemmet och får då två extra rum där dörrarna verkligen står öppna. 
 
Innan jag presentera Jessicas verksamhet vill jag visa sonen, Jespers verk Pallen! Den som vi alla ville måla i någon läcker färg men som vi insåg snabbt att den var klar :)
 
 
 
Jessicas hobbyföretag är att skapa Blöjtårtor !!
Hon tar beställningar och skapar därefter. Gå in på hennes hemsida och kolla in olika förslag.
Roliga och användbara presenter till nyblivna föräldrar. :)
 
Tackar Jessica med familj för en trevlig titt i hemmet och smak av jul. Brinnande lågor och toalettskräck!
:) //CaroLine
 

Tjuvkikar hos Jessica...

Ett hem där mina ögon ser perfekthet i ordning och planering MEN det finns även i detta hem ..... hmm!
Jag var där en Solig utan solbrillor! och skön söndag och det var ett mycket trevligt, gemytligt område.
Imorgon sen kväll kommer hela reportaget. Ni hänger väl med på en titt ? 
Soffhäng med kaffe //CaroLine
 

Svart och Vitt...

Ni som har hängt med ett tag vet att jag jagas av färgpolisen och nu är mitt Blogghem SVART / VITT !!
Eftersom det för till tillfället inte fungerar med header, som skulle varit i höstens alla färger, så får jag försöka bjuda er på färgglada bilder och ett färgglatt språk :)
Hoppas ni trivs här ändå....just nu arbetas det på Jessicas hem för fullt!
 
Ses snart...//CaroLine

Godmorgon dax att vakna!

Ha en riktigt god måndag! //Caroline

Det händer massor...

   Höstaktiviteter som händer här i mitt Blogghem //CaroLine
 
Öppnar Dörrar i flera spännande och inspirerande Hem.
Leta efter Ljuset  Bra höstBelysning till hemmet.
Jaga spöken och festfixning till Halloween.
PepUp kväll i mitt hem med Bloodynails Naglar, Inredningstips mm och givetvis inbjudna gäster.
Julpyssel, julbakning och julklappstips!
 
Jag kommer även att göra Göteborgstads Julrunda och bjuda Er på stämning därifrån :)
 
Det finns många anledningar att hänga här i mitt Blogghem och Ni är Varmt välkomna! //CaroLine
 
 
 
 
 
 
 
 

Genomskinlig fredagsmaräng som lyser !

 
Bordslampa Siluette från BSweden
 
Fredagsmaräng denna vecka får bli dessa härliga lampor och med detta vill jag starta helgen på ett ljust och glatt sätt.
 
Belysningstips kommer i mitt Blogghem under lördagen. Skål på Er //CaroLine

Kanelbullens dag!

 Lyxa till det idag med Rosa bullar...
25 g jäst
75 g Arla smör
2 1/2 dl Arla mjölk
1/2 dl strösocker 
2 krm salt 
1 tsk stött kardemumma
7 – 8 dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl Arla smör-& rapsolja
1 dl kokos
1 dl florsocker

Garnering:
2 dl smaksatt florsocker
1 – 2 msk vatten
kokos

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att den löser sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord till avlånga plattor, ca 55 x 20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 30 bitar. Lägg i småbrödsformar och ställ på plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler under bakduk. Rör ihop florsocker och vatten. Ringla på bullarna och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
 
Önskar Er en väldoftande nybakad dag!  //CaroLine
 
 

Öppnar Dörren till Sasa o Rainer

Åker med spänning mot ett härligt hem på landet, men ändå nära till allt. Sådana platser finns! Det hela hänger på hur vägen ser ut, spännande och ändå smidig väg gör att tiden inte blir så lång och därmed känslan till avståndet.
Tankarna åker runt vad ska hända i detta hem, vilka bilder kommer jag att få, hinner jag fånga något. Är det ett hus av liv och rörelse med fullt av människor och barn? :) Åker runt gör jag också i vår vita gråa gamla bil som sedan rullar upp på gården. Arbetsredskapet till familjen står på tomten och den medför respekt! En stor lastbil men bakom den även en minst lika stor husvagn.
 
Entré till huset har dubbla glasdörrar som vänder sig mot uteplatsen. De dörrarna öppnas lagom tills jag kommer fram och då sprider det sig en underbar doft av äppelpaj! Jag njuter och känner att min mun vattnas och Ler.
Välkommen till Sasa och Rainer...
Huset köpte de år 2006 sedan har de totalrenoverats. Finurliga och smarta lösningar har skapats här och flera kommer framöver allt eftersom barnen och de vuxna växer och förändras.
Två vuxna,två barn,hunden Kira och papegojan Icko flyttade hit. Sedan har familjekonstellationen ändrats och nu är det två vuxna, tre barn och hunden Kira som bor här. 
 
 
Här ser ni den underbara pajen som det bjöds på! I detta kök bakas det en hel del av alla sorter.
Skulle de bjuda in någon kändis så skulle det få bli ett killpar, Filip och Fredrik och de skulle få äta en hel kakbuffé á la Sasa!
Denna delen av köksbänken kan vridas utåt och så har de plats för långbord när alla i släkten och vännerna kommer på trevliga besök. Kan tänka mig den maten som grillas och de kakorna som bakas och de spelas finsk musik och skålas. Barn som busar och hunden som ska klias och kelas en Härlig stämning!
Här ser vi en av de smarta dolda lösningarna. Istället för bara en sockel så gömmer det sig Lådor för allt möjligt just nu leksaker! 
 
För att det ska finnas extra sittplatser för alla som brukar hänga här så har de skaffat puffar att ha gömda under soffbordet. Lagom sitthöjd när de busar och leker med barnen.
Vardagsrummet kommer i framtiden att byggas ut till ca.40kvm och det blir en förlängning till köket. Då blir även badrummet större. Eftersom det är en aktiv och tränande familj där alla i familjen tränar och håller igång så kommer det att byggas ett träningsrum under utbyggnaden.
Jag tycker att det solgula tyget är perfekt i detta hemmets tvättstuga, lite värme och sommarkänsla när det tvättas o tvättas o tvättas..... Inte att missa den orangegula matchande barnstolen som så snyggt passar in.
 
I denna nuvarande röran, kanske de har en slags ordning i det här som inte vi ser, håller det på att planeras för ett barnrum där Bruce Lee ska flytta in på en av väggarna! 
Sasa visar upp ett bra hemligt förråd under trappan med en spegeltavla som "dold Dörr". Ingen vet att det döljer sig go dricka där inne...............fast Nu vet vi alla ;)
 
Den här filuren har nog satt en skön prägel på denna familjen, den pratade, den var fri i hemmet och den var glad för allt gott i livet! En vän som hängde med i 21 år. 
 
När det har varit mycket för familjen och de alla vill koppla av och njuta av värme så hänger de i detta underbara Bastuhus. En framtidsplan är att skaffa en pool under detta hus, det när barnen är redo.
 
 
Stenar från familjens olika resor har "bakats" in i golvet i Bastuhuset. Det ger en glad och betydelsefull känsla.
 
Avslutar detta hembesök med denna bild!
 
Nej, det gick inte så hett till på det här besöket. Det var ett städat och lugnt besök, barnen sov hela tiden och  vi vuxna skötte oss bra. :) Om barnen hade varit vakna så hade det blivit rörliga suddiga sköna bilder på dem också! Det som hänt här är att vinden under en storm tog och hjälpte till med denna rivning, gratis arbetskraft!
 
Jag tackar denna gästvänliga familj med en varm, nöjd och mätt kram. //CaroLine
 

Öppnar Dörren hos...

Ikväll/natt kommer jag att Öppna Dörren till ännu ett vardagligt hem, här med mycket energi! :-) häng med!!
//CaroLine

Suddar inte bort kanelbullarna :)

Ikea fick inget besök av mig i helgen det har ingenting att göra med att de suddat bort mig hahhaa ;-)
Ibland eller ofta springer tiden iväg och man hinner inte med allt! Hoppas att någon där ute som har varit på Ikea på textilhelgen och kanske vill kommentera något om det här i mitt Blogghem?! 
 

Svenska folkets syjunta vinnare...

1:a pris – En IKEA symaskin och ett presentkort på IKEA värt 5000 kr går till Pia Hansson och pallen MARIUS iklädd en Virkad pyamas!
 
 
Jag har varit  på ett underbart trevligt och lite spännande Hembesök hos en tuff och hjärtlig familj. Detta doftande och sjungande reportage kommer under veckan, ni vill inte missa detta! ;)
 
Kaffe utan bulle från soffan //CaroLine
Kanelbullens dag är nu på torsdag!
 

RSS 2.0