Trender och färgpolisen!

Väntar på den fullproppade bussen som sedan ska avlösas av en fullproppad spårvagn med täckt imma på alla rutor. Ja det regnar och är fuktigt ute och jag springer med mitt rosaprickiga paraply. Plötsligt ger sig paraplyet hän till vinden och vänder sig så nu flyger jag runt med en stor rosaprickig blomma och ingen paraply. Efter denna något tröttsamma resa kommer jag äntligen fram till mitt mål!
 
Jag ser på håll de stora öppna panoramafönsterna som lyser av varmt ljus och när den stora glasdörren öppnas så hörs det ett PUFF ... det är champanjen som bubblar och ett härligt välkomnande möts jag av.
 
Jag är på Trendkväll hos BoConcept... http://www.boconcept.se/
Kommer dit med platt,blött, droppande hår och svarta ringar under ögonen. Det droppar vatten från min kjol och jag känner mig inte så inne och bekväm. Men den varma ombonade lokalen med de underbara sköna möblerna och de vänliga personerna får mig känna mig varmt välkommen!
Det är dags att bli bjuden på inredningstrenderna och få veta vad trendskaparna hämtar sin inspiration ifrån :)
 
Trendforskare Stefan Nilsson föreläste om Trender. En trend varar i ca 2-3 år och när Stefans mamma har tagit till sig trenden så är den över. Vi i Sverige och Norden sätter inga trender! Det gör de i Paris,London,New York ... men vi i Sverige är väldigt mottagliga och lättpåverkade. Stefan pratade om en trendkärna där det bara finns ett fåtal personer och det är de som sätter trenderna och sedan befinner vi andra oss i olika ringar runt om på olika avstånd.
Jag vet inte om det är viktigt att vara trendig eller i mina ögon är det nog mer viktigt att känna sig själv och vad tycker jag om. :)
 
MAT är det som trendsättarna inom inredning siktar sina ögon på inte så mycket klädskaparnas idéer.
 
Slow Food och även Slow Coffee ger inspiration. Njuta och tar det lugnt, tar hand om sig själv.
Ett mycket bra synsett som jag verkligen kan behöva ta till mig, eftersom jag vill så mycket på så liten tid...
ha
hahaa...tänk slow coffee på en fika rast ;)
 
Trenden idag är det "rena livet" med rena och ärliga material. Trä och skinn är det stora! Man har sett mycket av djurmönster i tyger och kuddar, det sämmer ju bra in i de rena materialen. Man ska enligt treden tänka närproducerat och på de goda värderna.  Sedan blandas de asiatiska mönsterna in och även de lugna miljöerna. Ditt hem ska stråla trygghet och lugn och harmoni. :)
 
Sedan finns det en del i trenden som är kaxig och sticker ut, här kommer jag och jag gör precis som jag vill! Symbolerna är givetvis nitar, svart och blandade mönster.
 
Ska du bjuda hem folk på middag så blanda då ditt porslin, duka med olika sorter som det du gillar. 
Det blir spännande och personligt :) 
Glöm inte att få in lite turkost och mintgrönt i ditt hem! Glöm det vita rummet det är inte ok längre, färg färg och färg!!! 
 
Sommaren 2013 kommer att vara Svart! Stil och säkerhet, blanda det med Gula accecoarer. Sedan kommer även neonfärger att komma tillbaka och lysa upp tillvaron.
 
Vill vi vara trendiga och hänga med i denna svängen så är det
Pure: det nedstämda, lugna och behagliga 
Protest: svarta och revolterande
Future Perfekt: Svarta stilfulla och säkra
Supersport: denna inredning är jag lite osäker på men mycket nyfiken på såklart! Tränar mycket och älskar det, vill gärna ha in det i hemmet på ett diskret och snyggt sätt.
 
Jag tror det viktiga är att forma sitt hem efter hur man lever så man får en smidighet och en naturlig trivsel.
 
Whirlpool http://www.whirlpool.se/app.cnt/whr/sv_SE/pageid/pgwphome001
är ett företag i framtiden de forskar runt omkring hur vi kan utveckla och gå vidare med våra hem. De har en stor experimentlust .... ex. flera kylskåp tillsammans i en grupp, ett skåp för varje matvara! Behöver spisen verkligen stå intill väggen? Köket kan det vara ännu mera integrerat med vardagsrummet! 
Detta företag kommer jag att hålla mina inspirationsögon på :)
 
Jag avslutar med min designfavorit som också kom upp på Trendkvällen Karim Rashid, mycket färg och sköna former som går rakt in i min kropp och färgsätter mig!  Färgpolisen har hittat ett vapen... ;)
 
Hur har du det idag och hur vill du ha det i ditt hem? Kommentera gärna här i mitt Blogghem! ;)
Skön lördag med Godis! //CaroLine
 
 
 
 
 
 
 

Helgbesök med snurr i rosa...

Helgbesök på Ikea och kolla in alla nyheter på Sy och Tygfronten, vad säger Ni om det?! :)
http://livethemma.ikea.se/inspiration/valkommen-till-svenska-folkets-syjunta
 
När jag varit där och fått massor av nya höst-idéer till mitt hem kanske det kan passa med en rosa marängfika!
 
 
En Ikeamaräng för mig är...
 
Tirup snurrfåtölj, en skön och bekväm fåtölj för rumpan och resten av kroppen som sätter snurr på tillvaron ;)
 
Gokväll och fredagsSkål! //Caroline

Hemma hos Nina, Ante o Bloody Nails

Det känns redan i trapphuset att där innanför denna dörr finns ett speciellt hem. Pärlplattan på dörren symboliserar pyssel och prylar...
 När sedan dörren öppnas strålar det värme ut ur den röda hallen. 
Värme kommer det även från det lyxiga guldet! Hallen är väl genomarbetad, perfekt för ett första personligt välkomnande!  Kolla in taket, vilket härligt mönster och samma runda form som mattorna. 
Linje genom hemmet är More is More och mycket färg med personliga prylar! 
 
Köket är färgglatt och fullt av cupcakes. Det är helt klart en samlarfamilj som älskar prylar som bor här :)
Jag kan se ett skönt gäng färgglada och bildrika ;) tjejer sitta vid detta bord och dricka kaffe i 50-tals koppar och på bordet finns det ett fint porslins fat med 7 sorters kakor. (kanske inte hembakat av Nina men ...)
 
Soffan är hemmets favoritmöbel :) stor mjuk och med mycket kuddar och filtar, fungerar för både "bompa"barnmys,sena kvällar med film eller musik. Hemmets hjärta är då även Vardagsrummet där soffan står och därifrån har man överblick. Nej, det är ingen porslinshund utan det är fine Balder som posar.
Omfixning för olika säsonger görs genom filtar och massor av värmeljus på hösten och balkongfix till sommaren.
Rensa ut prylar det görs bara inte, notoriska samlare. Psst jag har fått ett par Utrensade vackra ljuslyktor av dig Nina. ;) de används flitigt.
Bollfransar och led ljusslingar på hyllkanterna, överallt och varsom helst är Nina och Antes bästa nya idé!
Inspiration hämtas från kitsch, tiki, religiösa föremål, färg, musik och subkulturer. De får en spänning och härlig blandning, hemmet blir mycket personligt och roligt!
Sovrummet har en ärtig grön färg som ger energi och man blir pigg. 
 
Hemmet har ingenting som inte gillas av de boende! Andras hem som har bokstäver med citat är det värsta som finns och skulle aldrig komma in i detta hem. 
Ante står för musiken och ljuden i hemmet. Skulle det bjudas in en Kändis på något gott så skulle det bli ZZ Top och de skulle bjudas på Antes marängtårta med färska bär.
Jag hade gärna kommit på det besöket! :) go musik och go fika....
 
Bloody Nails bor i hemmet men kommer en vacker färgglad dag att flytta in i deras nyköpta hus med extra lokal eller källare. Gå in och boka en tid och få dina naglar fixade av Nina :) 
 
Hos Lejudds finns färg, värme, humor och mycket spänning! Framtidsplaner och kärlek finns i luften, ett positivt, skönt hem.
 
Mitt inredningstips till er spontant är:  måla även taket i färg eller takmålning/tavla, fräck och passande effekt! :)
Tack för att jag fick göra detta HEM-reportage hos Er!  
Glitter från //CaroLine
 
 

Fullpackad väska...

 
En vecka som är fullbokad...känner säkert ni alla igen! 
Jobb: Höstexponeringar som står på rad och väntar på sin tur, Hallå NU är det vår tur va.....!! :0) Infoskyltar som är trötta och behöver bytas ut.
Fritid: Inspirationsögonen och öronen som är på jakt och kroppen som kräver sin träning och så familjen som jag älskar att mysa och umgås med!
Men ikväll/natt bjuder jag in Er till Nina, Bloody Nails Hem, Välkomna! 
Ha en Bra dag och glöm inte kaffepaus! (helt ok med onsdagskaka) ;) //CaroLine

Londonvätska med kärlek...

 
Måste bjuda er på en Toppen butik som jag hittade i London :) 
 
 
http://www.pylones.com/en/
 
 Ring fylld av Londonvätska med kärlek! //CaroLine
 
 

Gottegrisar...

 
Efter en snabb helg så blev det gottegrisarnas kväll med Beck :)
 
Hembesöket hos Nina; Bloody Nails presenteras i början av nästa vecka så missa inte det!
NattiNatti med saga... //Caroline
 

Öppnar dörren till mitt Hem...

Den svarta nya dörren med det sneda fönstret öppnas, Välkommen till mitt hem, där skohögen är stor och aktiviteterna många! Vi har en liten mini hall men direkt därefter öppnar sig köket upp och det är inget litet kök.
Köket är hjärtat i vårt hem, dator och kompishäng, bakning och pluggande, underbar matlagning med musik i högtalarna, ett socialt och centralt rum :) Renovering med byte av golv och köksluckor är vad som behövs!!
Ja, ni ser även trappan är i stort behov av Målning! 
 
En del av övervåningens största rum är träningsdelen med sandsäcken "Ludde" som hänger i taket. Mycket böcker och tidningar finns även här uppe för att förgylla soffhänget utöver TV´n och dess spel.
 
Kryddhyllan är väl dekorerad med fina saker. ängelskulpturer som dottern Maja skapat.  
Tvättrummet som ligger i anlutning till köket får ta emot mycket saker i form av allt möljligt. Ett bra utrymme med  viss stökig sortering. ;)
 
Jag älskar den smala skoförvaringshyllan (Ikea) som även fungerar till mössor mm. Den slukar massor men tar inte stor plats. Njuter lite utav hösten även inne med blomsterkål och ljung, klassiker som är underbart vackra!
 
Jag i köket och testar den nya skateväskan som fungerar perfekt. Ett och annat trix med skaten blir det
också i detta rum. Jag är mycket nöjd med att vi har saccosäckar liggande på detta golv. Perfekt när man väntar på att maten ska bli klar, hålla koll på ugnen i liggande soft läge ;)  Här skapas det en del pyssel och idéer som växer.
 
 
 I vårt hem Grillas det året om och de senaste gångerna har det blivit rökt, underbart gott!
 
 
 
 
några äpplen från hemmet där projekten är många och långa ... //CaroLine

Speciell GÄST i mitt blogghem!

Skulle du eller vet du någon annan som skulle vilja vara min speciella GÄST här i mitt blogghem?!
Under hösten har jag några inplanerade gäster som jag gör Hemreportage hos. Har de någon verksamhet eller skön hobby så gör jag reklam för detta. :)
 
Man kan välja Helhetsinslag eller Guldkorn 
Helhetsinslag= Större vyer av hemmet
Guldkorn= Detaljer av ditt hem
Hör av dig till mig på inspirationcaroline@gmail.com 
 
Med dessa besök och titt in hos varandra hoppas jag på att kunna sprida inspiration och idéer eller bara kolla att andra har lika vardagligt som vi, så häng med på en kul höst i hemmen!
 
 
Senare i veckan bjuder jag in Er till mitt hem  //CaroLine

Måndagsbehov!

 
Varsågoda & Njut! //CaroLine

En del i mitt Hjärta..

London gjorde ett mycket stort intryck på mig och jag har här dykt in i massor av bilder men nu känner jag att "lilla" Göteborg måste få lite plats också ;) 
 
http://www.nk.se/sv/nk-goteborg/
http://www.engelskatapetmagasinet.se/sv/3/butik-i-goteborg
http://www.tgr-stores.se/
http://home.swipnet.se/~w-92352/
 
Lite bra och roliga inköpsställen i Göteborg och även en egen kärleksplats!
 
 
Skänker Er en skön Söndag med Göteborgskärlek! //CaroLine
 

Londonrutor till lördagsfrukosten

 
VÄRME och kärlek sprudlar i dessa bilder från ett underbart vackert och pulserande London. 
Jag älskar verkligen mixen mellan de stora maffiga gatorna som sträcker sig lååångt och de små ombonade gatorna där blommor och träd klär väggarna. Fick en härlig känsla av att man tänkt med hjärtat på ALLT, detaljerna i staden har det inte slarvats med!
 
 
Bjuder er på bildrutor från London till lördagsfrukosten kanske få bli kaffefika på Starbucks idag :)
 
 Vi har ett hem som står inför "viljan att fixa och lulla till det"  Dessa bilder ger mig mycket inspiration till inredning med värme. 
Kommer inom de närmsta dagarna att göra ett reportage Hemma hos mig själv, Välkomna på kaffe och kanelbulle i mitt hem :)  //CaroLine

Fredags Marängen :)

Newdeco 
drivs av formgivaren/dottern Kajsa Bjernestad och företagern/pappan Tomas Bjernestad

De designar och utvecklar bord, men har även planer på stolar, speglar mm. Ser fram emot denna utveckling, spännande projekt.

Slogan: ”Vi lägger konsten på bordet” 
 
Min fredagsmaräng kommer från hemmet i Kållered.
Nu fredagsmys med go öl //CaroLine

Bli inte blöt, designa eget...

Regnet bankar verkligen på fönstret, vaknar denna tidiga morgon av detta bankande. Men jag trotsar och drar bara upp täcket lite till...HA!
Tittar sedan om vi har ett paraply hemma?! NEJ! Ok de får bli hatt idag.................helt ok ändå.
 
Ett härligt tips till dig själv eller som present Designa ditt Paraply. Kolla in länken nedan. ;)
http://www.spreadshirt.se/designa-egen-t-shirt-C59/product/20985100/designCategory/600?ef_id=Fz1PdvwpMzkAAI%40N%3A20120914032746%3As
 
Det kan förgylla de regniga dagarna som kan bli en hel del!
 
KaffeKram på ER! //CaroLine
 

Sugen på...

 
http://livethemma.ikea.se/inspiration/valkommen-till-svenska-folkets-syjunta
 
Ni som varit inne på denna länk förstår säkert vad jag menar, underbart med det sköna kreativa som kan sätta fart på Hösten hemma. :) 
 
 Bild från KKV Textiltryck Malmö
 
Dagen jag ska träffa en gammal vän, spännande! //CaroLine

Morgonfralla :)

Gomorgon Världen/Göteborg!
Sovit härligt gott här meen alldeles för Lite som vanligt. Kom och tänka på Ikea köp och sälj så här vid 05 på morgonen :)
Vem gör inte det?! Jo, kanske de som inte vet att det finns. Så kolla in denna länk, toppen bra saker till bra priser.
 
http://livethemma.ikea.se/kop-och-salj
 
Njut av dagen och en God frukost! //CaroLine
 
 

Älskar stämningen!

Mitt i myllret, blandmix med människor och olika kulturer gör staden till en dynamisk och vacker stad, sitter jag i den varma, brännande solen med en lunchöl. Blickar ut över de stötta och nötta gatorna och fasaderna, de är charmigt slitna men man kan känna de gedigna och rejäla jobb som ligger bakom byggnaderna.
Det är just det som gör det så vackert trots sin slitenhet.
 
Den stora glaskulan som rullar runt på Royal Opera fasaden hade innehållet en dansande människa! eller figur ;)
Jag hade ögon inställda på mycket detaljer som betyder mycket för helheten! För att vara första gången i London  så kollade jag in det som jag ville känna och se inte vad alla bör ha sett. Det kommer absolut blir flera resor dit och så småningom hinner jag lägga mina ögon på allt viktigt.... ;)
Kolla in de underbart vackra halkskydden på trappan ner till Underground. hmm halkskydd i våra trappor är så gott som obefintliga :/
Här har de arbetat med en annan dimension i skyltningen, läckert kreativt enligt mig. 
Njuta och suga in massor av energi och inspiration var det inga problem med.
Det kommer mera bilder och tankar och även idéer som bubblar!'
 
Nu kaffemys i soffan utan kaka, nytränad! //CaroLine
 

Hem ljuva ...

 
Flyger in över ett upplyst Göteborg som glittrar i mörket. Borta väldigt Bra och vill inte åka hem men hemma är underbart när man ser det såhär ovanifrån och det glittrar så vackert!
Kommer att inom kort presentera lite sköna maränger från London, har varit där med min goa randigamaräng som syns på bild.... ;)
 
Höstfika från //CaroLine

flyger iväg och hämtar inspiration

 
Fredagsflyger iväg över helgen Nygift och Lycklig :)
Nästa vecka bjuder jag på massor av ny inspiration från ........... Ha en skön helg det ska vi ha!
 
Packad väska från //CaroLine

Öppen dörr för hembesök hos...

Timbutu fyller mina öron passar in på familjen jag ska till och solen värmer min kropp genom spårvagnens fönster. Plockar doftande blommor och blad åt Helena och deras familj då jag trampar på uppför backen. Snart är jag framme hos en skön och gästvänlig familj.
 
Familjen Helen, Niklas, Simon och Vilmer bor i ett hyreshus med en lägenhet på tre rum och kök. De flyttade in här 2004 då med en liten buskille Simon. Idag har Simon en lillebror Vilmer. Så det här är en familj med mycket barnprylar och action. Deras dörr står ofta öppen för besök... :)
 
Välkommen upp till familjens trevliga naturliga hem...
 
 

De mönstrade kaffekopparna som syns här i skåpet på mellanhyllan är mina personliga favoriter och de stämmer bra in i detta hem.
Kökstolarna har precis fått nyinköpta stolsdynor av olika färg, personligt valda. Skönt höstanpassat, värme för "gumpen" ;) Fårfäll på soffan och nya kuddar har också kommit till, höstanpassning av hemmet.
 
Fikamys med gott bistrokaffe o som syns Digestive. 
 
Köksfönstrets "stjärngardiner" lyser upp när det börjar skymma och det ger ett vackert ljus som matchar gatubelysningen utanför och även Lisebergs julbelysning när den kan skådas. 
Ja det är papperinsamling som syns men det försvinner inom kort. Ett av varje familjs mindre roliga del.
Denna familj är noga med sortering och miljötänket är stort!
 Frukt äts det mycket av och här har barnen eller mamma Helena sin klistersamling vid ingången till köket.
 
 
Griffelmålad väggbård vid matplatsen i vardagsrummet är en mycket trevlig idé, här skrivs menyerna vid bjudningar eller annat passande och tänkvärt. Vardagsrummet är hemmets kärna, här är hela familjen samlad och det pysslars med det mesta. Kollar på tv och spelar tvspel och brädspel, lyssnar på musik och äter mat, leker, gör läxor, stryker och sorterar tvätt... allt som en familj gör! 
 
Förändringar som görs vid besök i hemmet är givetvis städa undan saker in till garderober och sovrum.  Matbordet förlängs vid behov och man bäddar upp bäddsoffan för nattgäster.
 
Mamma Helena i full gång... ;)
 
 
Simon mycket fokuserad vid spelandet av Wii.
 
 
 
Vilmer har öppnat upp en butik mitt i vardagsrummet, där säljs det bårde dyrt och billigt. Lika bra att ha ett centralt läge så att affärerna går bra!
 
Wilmer kopplar lite kablar innan datorspelandet kör igång.
 
Bra anpassad storlek och plats för detta vitrinskåp, står i anslutning till matplatsen. Det blir enkelt och smidigt att duka med de vackra glasen och framför allt de används mera och de Syns!
 
Vy mot vardagsrum och bad/toalett från det här odefinierade rummet, det rum som kan bli och ha olika funktioner efter behov och smak, ett mycket spännande rum! Här ligger mycket kreativa tankar och skapande.
Idag fungerar rummet som gästrum men lite nya ideer och planer kommer säkert framöver.
Hör av mig för förslag min kreativitet har gått igång! :)
 
Tygvägg för enkel färgsättning perfekt att ta ner byta el tvätta och det ger ett mjukare intryck, bra funktion för denna vägg är väldigt utsatt, den passeras ofta och är mycket central i hemmet.
 
Wilmers säng med sprakande belysning, skapar stämning och spänning vid kvällens sagostunder.
 


 
 
Simons rum har besök av många olika "tyg"karaktärer ett socialtrum. 
 
 
 
 
Detta rum är avdelat i två delar med smarta ikeahyllor som kan täckas med tyg eller som här böcker. Böcker ger en fyllig avskärmning. suddig bild så du ser helt rätt 
 
Sovrummet för vuxna är precis lagom enligt mig, ska man fördela kvadratmetrarna på ett smart sätt i en barnfamilj så lägger man inte det på föräldrarnas sovrum. Det behövs på annan plats! Önskad förändring i denna bostad är att balkongen skulle byggas in och bli ett sovrum skulle bli perfekt enligt mig. Då utnyttjar man helheten till max!
Familljen har tillgång till trädgård med bra uteplats så balkongen används inte alls.
 
Större förändringar som gjort i hemmet sedan inflytt är att detta sovrum har gått från "minimini"rum med klädkammare till nytt rum utan klädkammare. Vunnit plats, en stor fördel!
Badrummet har också blivit större och fått en fräsch och snygg inredning.
 
 
 
Fint och effektivt insynsskydd i bad/toa fönster, som har dekorerats med passande dekorer.
 
Sheriffen i familjen är nog den yngsta medlemmen ... om han fått bestämma hela inredningen hade det funnits en bowlingbana och pärlplattetapeter.
 
Familjens favoritprylar:
Helenas: alla familjens fotografier. Helena fotograferar mycket och är väldigt duktig!
Niklas: gissa var inte svårt.....fjärrkontrollen. Har man ingen annan kontroll så blir det denna ;)
Simon väljer Tv´n. Passar bra med Niklas :)
För Vilmer är Tiger gosedjuret nr1
 
Tack familjen för att ni bjudit in mig och mitt blogghem till er, en rolig och mysig träff!! :)
 
Hoppas detta hem kan ge Er inspiration med nya ideer och mycket fantasi till era hem!
 
Varm kram //CaroLine
 
 
 
 

Frukost serverad...

 
Godmorgon, din frukost är serverad! Sent ikväll öppnar jag dörren till Helena och Niklas hem, Välkomna!
 
kiwi från //CaroLine

Nyfiken titt hos...

Måndagmorron ZZzzzZ...
Ikväll blir det hembesök med goa skratt hos Helena med familj, ett livfullt och skönt hem med mycket kärlek!
Detta vill ni inte missa så hälsa på här i mitt blogghem lite senare, va Nyfikna ni kan få inspiration och idéer ;)
 
 
 
Njut av dagen... //CaroLine
 

Vaknar i rosaskimmer som Fru

Godmorgon världen nu är jag Fru (Palander, namnbyte om någon vecka) och det med mycket känslor och lycka!
 
 
 
 

Kärlekschoklad med pirr...

Vad är väl en kväll på slottet? Jo underbar med sprakande rosa bubbel och kärlekschoklad! ;)
 
     

 
Kvällen innan...trött med pirr i hela kroppen! I huvudet snurrar en lycklig karusell. Fötterna nersänkta i fotbad och ansiktet får sin kletiga mask. Naglarna fixade och snygga, har saknat det så. Tack Nina, Bloody Nails.
 
Glittermorgon... med lyxchoklad, nybakat och kaffdofter som sprider sig genom den Soliga bostaden ;)
Denna helgen kommer att bli mycket speciell!
 
Pirrig fortsättning följer....
//CaroLine

RSS 2.0