SommarKärlek....

Varje morgon går jag från min sköna säng ut på taket och plocka ett par mogna smultron med massor av sommarsmak! Inte varje morgon vaknar jag med solen som värmer mitt ansikte men om det är så tar jag täcket med mig ut på taket och somnar vidare en stund i solen, sommarkärlek!
 
Grillmästaren i hemmet har utvecklat grillandet till rökning av kött i whiskeysmak/doft! Det rekomenderas starkt, helt underbart gott, sommarkärlek!
 
Min son och jag har bakat kanelbullar med ingrediensen sommarkärlek!
 
Krogbesök och njutning i stadens vardagsrum med roliga och trevliga människor, sommarkärlek!
Letat efter sommaren har jag verkligen gjort och jag fann den på Mellbystrand, den blåste rakt på mig, svensk sommarkärlek
 
Drinkar, renovering/utrensning och sortering och spännande inspiration i massor det tillhör också min semester, sommarkärlek!
 
Något som Inte får gå sommaren förbi det är Picknickar med nära och kära, denna äggmacka från min mamma på sandstranden i Mellbystrand :) Jag har plockat med mig stranden hem till taket och ni ska få se vad som händer lite längre fram, sommarkärlek!
 
Sonen Noak ska få sitt killrum upphottat med massor av färg, spel, tv och kuddar och även dofter i sin smak, sommarkärlek!
 
Hur ser din sommar ut?  Vad är sommarkärlek för dig?
 
Nu tillbaka till målarbyxorna med kaffefläckar som mönster... //CaroLine

Rosa rum o egen odlade smultron...

Från ett gammalt rum till ett nytt. Här kommer färg och stil att berätta tydligt vem som äger detta rum :)
Val av färg var en mycket lätt match, BLÅTT! Nää skojar bara :D färgen Syns tydligt. Det här med rosa till tjej och blått till kille är ju så traaadigt och tråååkigt, men i denna tjejs rum stämmer rosa fullt ut. Min killes rum kommer inte att bli blått utan mera åt det grålila hållet. Tur att vi inte faller in i rosa blåa facket helt och fullt ;)
 
Sminkbord/hylla är skapat med något av det viktigaste i ett tonårsrum, spegeln! Jag har använt samma sorts spegel som på hyllväggen även till ett hyllplan, för att få mera spegeleffekter.  Jag vände på hyllan så att den i rummet blir dold för att få en extra vägg och där skapa en sminkplats. En perfekt plats med en skön sittplats och ljuset från fönstret. (det bästa och mest naturliga vid sminkning) 
 
Här kan Maja ägaren av rummet även sitta och läsa, blogga, fika mm.
 
Sedan kommer vi till säng och träningsdelen i rummet. När så många funktioner ska samsas på liten yta kan det vara bra att förtydliga lite. Här har jag satt upp en STOR sänghimmel av prinsesskaraktär som sväljer hela sängen lätt :) Denna kan utveckals i massor, nya tyger och ljusslingor....
Jag Älskar när jag direkt ser en utvecklingspotential i det jag bygger eller skapar!
 
Som sagt här finns massor av små söta smultron att bygga vidare på, detta rum kommer att få utveckals sakta och säkert och med ROSA-kärlek!

Hoppas du kommer att trivas i ditt nya sköna rum Maja.  //mamma CaroLine

Blåsig sommarnatt...

...sommarnatt mitt i semestern blåsigt och mörkt! Det knäpper i de stora fönsterna i vardagsrummet, ligger nerbäddad med täcke och kudde i soffan med en thriller på tv´n (Tyst vittne) och en kopp varmt TE. Nää, det är inte likt mig att dricka natt-te men det värmer och doftar gott. Det är inte heller likt att på sin semester känna såå mycket höstkänsla och att vara frusen. Tänder mina minibrasor och njuter iallafall!  
 
Drömmer om att få vakna någon semestermorgon med solen som tittar in och bjuder ut mig på taket, jag drar täcket med mig ut och fäller solstolen, slumrar en stund i värmen som bränner mitt ansikte. Kanske imorgon är det en sådan underbar morgon?! 
 
Imorgon en dag med inrednings-pryl-glasögonen på :D
 
  Natti natti //CaroLine
 

Fantasi som sprudlar...

 
 
 
 
Castor Canadensis design
Sitter och surfar på soligt/molnigt/regnigt tak, när det inte går att njuta fullt ut av Solen så njuter jag av fantasirik design! 
Glädje och härlig Fantasi och med noggrannhet, kolla in det lilla klädda armstödet på soffbadet. :D

Skaparglädje från mig //CaroLine

fräcka spegel effekter och kantareller

 
 ...rostfritt interiört i geometriskt och kalla linjer.... så fräck känsla med mycket speciella spegel och ljus effekter.
Ett hotell som verkligen väcker mitt stora intresse! NYFIKEN :)
Det är just på våning 4 på hotellet som man valt att kalla Plasma Studio. Tanken bakom arkitekternas verk är att hitta de svåraste formerna och linjerna och fashioneras av detta. Detta är en ung och dynamisk våning.
 
 
 
 
mycket metall och rostfritt...
 
från detta till något mera jordnära, Kantareller!
Har varit i skogen och plockat guld, grillat korv och badat i sjön en underbar dag med underbart sällskap.
 
skogsdofter från...//CaroLine

Rosa renovering...

 
Semestern är i full gång och det är mitt piffande och lullande också :)
Här behövs ny färg och nya prylar, äntligen finns tiden till Inredning! Det är dax för tjejens rum som verkligen behöver uppdateras. Hon Älskar rosa och rosa ska det bli i massor, det är en mycket positiv och pigg färg som passar Maja perfekt!
Med rollern i ena handen och penseln i andra och öronen fulla med Sommar P1 så tar den rosa färgen över och breder ut sig. Ja den breder ut sig över mig också ;) men rosa hårfärg idag är inte min stil, hade det varit för flera år sedan så helt rätt! ;)
Resultatbilder kommer när den nya härliga inbäddade sängen kommer på plats under sommarskyddsnätet. 
 
Nu sommarfrulle med mormors nybakade frallor och mammas hemgjorda jordgubbssylt, drömmer mig tillbaka till frukostarna i trädgården när jag var liten och inte kunde sitta stil utan dansade och sjöng hela tiden. 
 
...en dag med SOL//CaroLine
 

Sköna sommartankar...

Varmt bubbligt vatten, utan nymålade naglar och diskborste i handen diskar jag med ett leende på läpparna denna gång :)  Det doftar barndoms minnen från spisen där kryddkorvarna svettas och nypotatisen bubblar i grytan. Tänker på när jag var liten och mamma lagade lunch och solen sken in genom våra stora vardagsrumsfönster. Radion var ofta på men jag minns inte vad som spelades utan bara ett skönt bakgrundsljud det gjorde stämningen härlig.
Jag lyssnar på Sommarpratarna i P1 och inspireras i massor. Ensam hemma och semesterkänslorna kommer smygande....det finns stort utrymme för kreativt tänkande! Denna sommar som kommer att sträcka sig ända till slutet av september känns som favoritglassen som Aldrig tar slut, underbart go känsla!
 
Nu ska en inspirerande barfota man få förstärka allt detta under en kopp kaffe med vaniljsmak, Ernst varsågod och starta min sommar! //CaroLine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vardags Lyx...

Ikväll är några av min bästa vänner och rockar loss till MADONNA!! Hoppas ni har det underbart! :)
Jag myser i lugnet med en härlig ro i kroppen, på Taket hemma i stillhet, tvärt emot vad Madonna står för...
 
 
Smakade på det första egenodlade smultronet nu ikväll åhhhhh det smälte gott i munnen och vilken kraftig smak! Solen sken i mitt ansikte och fötterna badade sen var det dax för färg... //CaroLine
 
 

Gårdshuset

 

Ernst Kirchsteiger lanserar Gårdshuset!

Där har jag min friggebod på 15kvm byggt i sten. Ernst har som vanligt valt de naturnära vita och behagligt sköna möblerna/inredningen. Skulle jag inreda här skulle jag ha svart som bas men sedan resten i vitt och ljust rosa.
 
 
Missa inte imorgon torsdag 5/7 tv4 kl 20.00

SOMMAR MED ERNST

Säsongsstart. Del 1 av 7. Ernst Kirchsteiger och snickarna Pirre Starrin och Mackan Nylén börjar med att fixa i ordning golven i huset och bygger en vägg av betongglas. Utanför huset skapar de en trädgårdshörna med ett växthus av lärkträ och ett par trädgårdskrukor tillverkade av avloppsrör.

nu är det Sommar! //CaroLine

 
 

picknick planer...

Semestern närmar sig Sakta. Funderar på vad jag ska göra min första semesterdag, den känslan att inte veta utan att bara vara är underbart härlig! Det är väl det som Är semester, i min värld är det så :) det kommer att bli en Lyxfrulle den dagen det är säkert!
Med dagarna kommer viljan att fixa med saker, jag ska någon dag under semstern bygga klart vår stereobänk!
(resultat precenteras senare i sommar)
Färgklä några av våra väggar ska väl också kladdas med ;) 
 

Skaffa lite fina smarta picknick / strandsaker är viktigt... 
här lite goda tips... //CaroLine

frukost borta...

drömmar och god doft av nybakat...en härlig start på dagen! :)

på bekostnad av förnuftet...

Romantiken betonar känslan på bekostnad av förnuftet....
 
Romantik har olika betydelse från person till person, men det är väl så att alla ser röda rosor, chokladask och middag för två som romantiskt. 
Det jag ser mest som romantik är det oförutsägbara det som visar en omtanke och fantasi när man minst anar. Romantiken kräver sin fantasi det behöver inte vara stordådigt eller mycket! Det är oftast det lilla som känns mycket.
 
Googlar man på romantiska platser så kommer det upp förslag som platser där kändisar har spelat in filmer eller det bästa spaet som finns mm. 
Är det de rätta platserna för din romantik? 
Jag, personligen tycker om platser med höga höjder och vackra vyer, karusellåk med hålla hårt i handen, ute på taket i solen men det  härligaste som finns är nog ändå att efter en lång dag komma hem och slänga sig tillsammans i soffan
 
 
 
Soffa Morfeo
 
dykbild från susannmaria.blogg.se
 
Visst är det underbart vackert att sitta och se ut över havet i sol nedgång men är det inte romantiskt att dyka tillsammans och uppleva en helt annan värld. :)
 
dröm och njut //CaroLine
 

RSS 2.0