Leila bakar och jag njuter

Browniesmet
- 500 g mjukt smör
- 2 dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 2 dl kakao av god kvalitet
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk salt
- 8 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
Kokossmet
- 4 msk strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 6 dl kokosflingor
- 4 äggvitor
- 1/2 msk vaniljsocker
- Smör till plåten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet.
- Gör kokossmeten: Blanda strösocker, vispgrädde, kokosflingor, äggvitor och vaniljsocker i en skål.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten med smör.
- Bred ut browniesmeten i formen och skeda/ringla ut kokos-smet över den.
- Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
- Låt plåten med brownies svalna och skär den sedan i rutor.
På Leilasgeneralsstore.com hittar du min finabakplåt!
Mums! //CaroLine
Kommentarer
Trackback