Snurrar runt ibland spöken med knutor i håret...

Hårt piskande regn i ansiktet och vinden som drar och rycker i mig beger jag mig ändå ut i mörkret. Jag är vit i ansiktet inte av färg utan av rädsla! Håret är stort och svart och det har stora knutor lite överallt som trycker hårt mot hårbotten. På flera ställen under min gång ligger dimman tät och det hörs som skrik lååångt borta. Jag går genom den mörka täta skogen som brukar vara väldigt vacker men inte idag. Ensamheten känns i hela kroppen och jag blir mycket liten.
                                           
 
Men så får jag se något som lyser upp mellan träden långt där borta, det är ett vitt sken! Jag tar större och snabbare steg för att komma fram innan det slocknar och det är precis vad det gör , Slocknar!
 
 
 
Så kommer ljusskenet tillbaka, på ett annat ställe och inom loppet av några sekunder flyttar det sig någon annanstans så håller det på ett bra tag. Jag blir alldeles stel och fryser från tårna upp till hårfästet, is bildas runt mina knutar i det svarta håret. Jag stänger mina svartmålade ögon och blundar hårt!
 
                      
 
Vaknar med ett ryck och öppnar ögonen och där är min Halloweenfest!! Hela gänget är samlade med massor av mat och dryck. Jag får något varm att dricka, något rött lite segt. En stor brasa är tänd och det ryker från en stor, svart gryta, snart är det mat. 
Nu är jag varm igen efter den varma drycken, isen har smält i mitt hår och jag är svartare än vanligt runt ögonen, men när jag ser mig omkring så är alla helt vita, deras ögon är kolsvarta hål!  Men det värsta av allt de har inga FÖTTER! De pratar inte tydligt heller utan det är ett viskande väsen. När doften från den bubblande grytan når min näsa så blir det bara för mycket jag känner att allt snurrar runt och jag försvinner bort i en snurrande spiral där fladdrmössen flyger runt!
 
Vad var det för fest jag var på, vad drack jag för något segt rött och framförallt vilka var de vita figurerna!?
 
Scary Halloween på Er  //CaroLine med spindlar i håret!
författare: Caroline Palander :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0