Öppet

Öppnar Dörren denna gång med ögonen i sikte på att förbättra och organisera upp lite i hemmet. Nu reser vi genom rummen...
 
Startar i Hallen där det ska vara smidigt och lätt att komma in. Hänger undan lite av jackorna i den vita garderoben det som inte används plockas undan i extra lådor som kan staplas över garderoben. Uppe på hatthyllan kan det se mer städat ut med lådor eller korgar. Leos kläder lägger jag i den lilla söta soffan som står i hallen.                                           
extra idé: klär sitsen (häftpistol) på soffan med roligt mönstrad vaxduk, lätt att torka av om det blir blött och smutsigt efter lekdagar utomhus.
 
Utnyttja höjden i lägenheten. testar att bygga ihop dessa två så blir ytan större i hallen. ni har sittplats
på den lilla soffan.
 
Vidare ut i nästa Hall 2 
För att få ett mer städat och även lite varmare uttryck sätter jag tyg i rutorna på hyllan, kompletteringstyg blir ett kul mönster! Fäster dem med kardborreband, i övre delen på de hyllfack som används ofta och runt hela på de hyllplan som kan vara mer stängda. Sätter färger genom tygerna på de olika hyllorna och strukturera efter det. De övre hyllplanerna i ordning de nedre kan vara "blandat", alla behöver någon del som bara få vara. Här döljer ni alla prylar och ni får en harmoni och ett lugn för ögat. 
 
Rummet som sprider dofter av kryddor och nybakat, Köket  behöver vara lättarbetat eftersom mycket ska hända där och det är inte så stort. Hänger upp och sätta in maskiner i och uppe på skåp. Tydlighet är viktigt, varje sak har sin egen plats. Gärna fasta platser så långt det går för att inte behöva ändra om så mycket i det vardagliga användandet. Utnyttjar höjden i lägenheten. Här i köket bygger jag på ert öppna skaffei uppåt.
 

 
Eftersom det alltid behövs plats i toalett o badrum flyttar jag ut detta bord!
Leo har blivit "stor" nu och hans toaträning blir kanske lättare. Sen får även pottan plats. 
 
Då åker vi in Sovrummet... 
En "egen" plats i hemmet där ni ensamma kan sitta och läsa, meditera och bara vara är vad ni önksar, här har ni hittat en plats i sovrummet. Det behövs röjas och plockas en del innan ni kan få en lugn och skön plats att koppla av på. 
Röjer ut garderoberna och rensar, plockar in allt som ni är i behov av ofta. Resten packas i kartonger åker seden ner till källaren. :) Fri golvyta utan massor av prylar och kartonger gör att rummet känns luftigare och större.
 
extra tips: skaffa inte fler förvaringsutrymmen förrens ni har en bra struktur på er saker!
 
Jag flyttar in denna stora fåtölenj till Leos rum där kan ni sitta och njuta av hans matlagning och läsa sagor. Skaffar er en mindre fåtölj till sovrummet kanske en liten fotpall eller lägg golvkuddar som fotpall. Ni kan då få upp en skärmvägg som avgränsar denna plats från övriga rummet. En skärmvägg är ju mobil och mycket praktisk.
 
Visionboard med bred ram tycker jag passar in i hallen (gärna rakt fram efter flyttad hylla), den symboliserar
Er och denna plats "stör" inte hela hemmet, eftersom ni inte är riktigt överrens om denna tavla. ;)
ett exempel plockat från nätet, här en med struktur och raka linjer, passar nog er båda.
 
Alla förslag som jag har tagit upp här är anpassade till att ni har en tanke att flytta inom det närmsta. Rensa och strukturera upp era saker är bra för ert hem idag men även för framtida flytt. En slags förberedelse.
 
Det som ska tilläggas: hänger upp tavlor och ljuslyktor på väggarna, i grupper! 
 
När ni sedan har flyttat och fått mera plats kommer jag gärna och jobbar lite extra med er inredning och det kan kanske bli en del 3 här i mitt BloggHem.
 
SöndagsSOL //CaroLine
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0