Grilltips med citrusdofter...
Grillade lammspett med mynta, citron och vitlök
500 g | lammrostbiff |
---|---|
1 st | kruka mynta |
3 msk | olivolja |
2 krm | svartpeppar |
4 st | vitlöksklyftor |
2 st | saft och skal från citroner |
3 st | färska vitlökar (hela) |
2 st | hela citroner |
salt | |
svartpeppar |
Tillagning
1. Skär rostbiffen i mindre bitar. Blanda finhackad mynta, olivolja, svartpeppar, finhackade vitlöksklyftor samt saft och skal från citronerna i en skål. Lägg lammköttet i marinaden och låt stå i kylskåp i 2–3 timmar. Vänd gärna runt köttet någon gång under tiden.
2. Skär den hela färska vitlöken i fyra klyftor. Skär citronerna i 6 klyftor. Varva lamm, vitlök och citron på grillspett. Salta lammet runtom. Grilla på medelvärme i 5–7 minuter, vänd på spetten då och då under tiden så att lammet får jämn grillyta runtom.
Kommentarer
Trackback