Grilltips med citrusdofter...





Grillade lammspett med mynta, citron och vitlök



500 g lammrostbiff
1 st kruka mynta
3 msk olivolja
2 krm svartpeppar
4 st vitlöksklyftor
2 st saft och skal från citroner
3 st färska vitlökar (hela)
2 st hela citroner
salt
svartpeppar

Tillagning

1. Skär rostbiffen i mindre bitar. Blanda finhackad mynta, olivolja, svartpeppar, finhackade vitlöksklyftor samt saft och skal från citronerna i en skål. Lägg lammköttet i marinaden och låt stå i kylskåp i 2–3 timmar. Vänd gärna runt köttet någon gång under tiden.

2. Skär den hela färska vitlöken i fyra klyftor. Skär citronerna i 6 klyftor. Varva lamm, vitlök och citron på grillspett. Salta lammet runtom. Grilla på medelvärme i 5–7 minuter, vänd på spetten då och då under tiden så att lammet får jämn grillyta runtom.

 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0