Leila påskbakar...


Ingredienser Cupcakes 2 st ekologiska ägg 2 dl strösocker 100 g hasselnötter 1.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0.75 dl mjölk
Frosting 1 dl nutella 4 dl florsocker 4 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 150 g philadelphiaost 1 msk kaffe.
Fågelbo 400 g mandelmassa eller marsipan 12-24 små chokladägg (smågodis)
Tips Receptet ger 12 stora cupcakes.
Se Leila baka cupcakes i TV4 Play :)
Gör så här
1. Cupcakes Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
3. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn.
4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
5. Rör i mjölken.
6. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
8. Låt svalna.
9. Frossting Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
10. Rör ner kaffet.
11. Bred frostingen över cupcakesen.
12. Fågelbo Pressa mandelmassan/marsipanen genom en vitlökspress.
13. Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
14. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.
Ingredienser
Cupcakes
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
100 g hasselnötter
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.75 dl mjölk
Frosting
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe
Fågelbo
400 g mandelmassa eller marsipan
12-24 små chokladägg (smågodis)
Tips
Receptet ger 12 stora cupcakes.
Se Leila baka cupcakes i TV4 Play
Gör så här
1. Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
3. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn.
4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
5. Rör i mjölken.
6. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
8. Låt svalna.
9. Frossting
Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
10. Rör ner kaffet.
11. Bred frostingen över cupcakesen.
12. Fågelbo
Pressa mandelmassan/marsipanen genom en vitlökspress.
13. Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
14. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0