Öppen dörr för hembesök hos...

Timbutu fyller mina öron passar in på familjen jag ska till och solen värmer min kropp genom spårvagnens fönster. Plockar doftande blommor och blad åt Helena och deras familj då jag trampar på uppför backen. Snart är jag framme hos en skön och gästvänlig familj.
 
Familjen Helen, Niklas, Simon och Vilmer bor i ett hyreshus med en lägenhet på tre rum och kök. De flyttade in här 2004 då med en liten buskille Simon. Idag har Simon en lillebror Vilmer. Så det här är en familj med mycket barnprylar och action. Deras dörr står ofta öppen för besök... :)
 
Välkommen upp till familjens trevliga naturliga hem...
 
 

De mönstrade kaffekopparna som syns här i skåpet på mellanhyllan är mina personliga favoriter och de stämmer bra in i detta hem.
Kökstolarna har precis fått nyinköpta stolsdynor av olika färg, personligt valda. Skönt höstanpassat, värme för "gumpen" ;) Fårfäll på soffan och nya kuddar har också kommit till, höstanpassning av hemmet.
 
Fikamys med gott bistrokaffe o som syns Digestive. 
 
Köksfönstrets "stjärngardiner" lyser upp när det börjar skymma och det ger ett vackert ljus som matchar gatubelysningen utanför och även Lisebergs julbelysning när den kan skådas. 
Ja det är papperinsamling som syns men det försvinner inom kort. Ett av varje familjs mindre roliga del.
Denna familj är noga med sortering och miljötänket är stort!
 



Frukt äts det mycket av och här har barnen eller mamma Helena sin klistersamling vid ingången till köket.
 
 
Griffelmålad väggbård vid matplatsen i vardagsrummet är en mycket trevlig idé, här skrivs menyerna vid bjudningar eller annat passande och tänkvärt. Vardagsrummet är hemmets kärna, här är hela familjen samlad och det pysslars med det mesta. Kollar på tv och spelar tvspel och brädspel, lyssnar på musik och äter mat, leker, gör läxor, stryker och sorterar tvätt... allt som en familj gör! 
 
Förändringar som görs vid besök i hemmet är givetvis städa undan saker in till garderober och sovrum.  Matbordet förlängs vid behov och man bäddar upp bäddsoffan för nattgäster.
 
Mamma Helena i full gång... ;)
 
 
Simon mycket fokuserad vid spelandet av Wii.
 
 
 
Vilmer har öppnat upp en butik mitt i vardagsrummet, där säljs det bårde dyrt och billigt. Lika bra att ha ett centralt läge så att affärerna går bra!
 
Wilmer kopplar lite kablar innan datorspelandet kör igång.
 
Bra anpassad storlek och plats för detta vitrinskåp, står i anslutning till matplatsen. Det blir enkelt och smidigt att duka med de vackra glasen och framför allt de används mera och de Syns!
 
Vy mot vardagsrum och bad/toalett från det här odefinierade rummet, det rum som kan bli och ha olika funktioner efter behov och smak, ett mycket spännande rum! Här ligger mycket kreativa tankar och skapande.
Idag fungerar rummet som gästrum men lite nya ideer och planer kommer säkert framöver.
Hör av mig för förslag min kreativitet har gått igång! :)
 
Tygvägg för enkel färgsättning perfekt att ta ner byta el tvätta och det ger ett mjukare intryck, bra funktion för denna vägg är väldigt utsatt, den passeras ofta och är mycket central i hemmet.
 
Wilmers säng med sprakande belysning, skapar stämning och spänning vid kvällens sagostunder.
 


 
 
Simons rum har besök av många olika "tyg"karaktärer ett socialtrum. 
 
 
 
 
Detta rum är avdelat i två delar med smarta ikeahyllor som kan täckas med tyg eller som här böcker. Böcker ger en fyllig avskärmning. suddig bild så du ser helt rätt 
 
Sovrummet för vuxna är precis lagom enligt mig, ska man fördela kvadratmetrarna på ett smart sätt i en barnfamilj så lägger man inte det på föräldrarnas sovrum. Det behövs på annan plats! Önskad förändring i denna bostad är att balkongen skulle byggas in och bli ett sovrum skulle bli perfekt enligt mig. Då utnyttjar man helheten till max!
Familljen har tillgång till trädgård med bra uteplats så balkongen används inte alls.
 
Större förändringar som gjort i hemmet sedan inflytt är att detta sovrum har gått från "minimini"rum med klädkammare till nytt rum utan klädkammare. Vunnit plats, en stor fördel!
Badrummet har också blivit större och fått en fräsch och snygg inredning.
 
 
 
Fint och effektivt insynsskydd i bad/toa fönster, som har dekorerats med passande dekorer.
 
Sheriffen i familjen är nog den yngsta medlemmen ... om han fått bestämma hela inredningen hade det funnits en bowlingbana och pärlplattetapeter.
 
Familjens favoritprylar:
Helenas: alla familjens fotografier. Helena fotograferar mycket och är väldigt duktig!
Niklas: gissa var inte svårt.....fjärrkontrollen. Har man ingen annan kontroll så blir det denna ;)
Simon väljer Tv´n. Passar bra med Niklas :)
För Vilmer är Tiger gosedjuret nr1
 
Tack familjen för att ni bjudit in mig och mitt blogghem till er, en rolig och mysig träff!! :)
 
Hoppas detta hem kan ge Er inspiration med nya ideer och mycket fantasi till era hem!
 
Varm kram //CaroLine
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0