Dörren Öppen hos Jessica Olofsson del1

Springer bort mot Ica butiken hemma i området, kommer precis i tid med andan i halsen och ett flåsande HEJ, Jessica Olofsson hämtar mig. Det är en lugn och skön dag. Åker genom ett underbart höstigt Göteborg!
 
Ingången till Jessicas hem går igenom färgsprakande träd och buskar och huskropparna formar en gemytlig gård. Det känns som att åka tillbaka i tiden. Familjen bor i ett Landshövdingehus som är en karaktäristisk hustyp för vissa områden i Göteborg, ingen nyhet direkt. Besöksväskan på plats bredvid hemmets utKorg med en underbar pingvindress som inte godkändes av lillkillen.
  
Tiden har inte stannat i detta hem utan här blommar framtidsplanerna! Det doftar mat från både köket och barnrummet ;)  Det lagas Raw Food. http://rawfoodresan.blogspot.se/ 
kolla in familjens spännande Blogg för nya idéer i matväg.
 
Två första bilderna är hall del 1 och sista bilden är del 2
 
 
 Besöker först barnrummet där livsglada Leo bor jag blir bjuden på kokad plastpaprika och får även testköra hans brandbil. 
 
Rumsmässigt är lägenheten helt okej, en trea i stan med en bra planlösning. Det enda som jag personligen tycker skulle varit annorlunda i planritningen är att eftersom det finns två hallar skulle den ena dela med sig av kvm till kök och toalett.
 
Raw Food ugn med fantastiskt goda vanlijkakor :)
Mitt i köket står kocken och njuter. 
 
På väggen finns ett öppet skafferi med mycket olika spännande hemmagjorda gosaker. Karaktäristiskt för ett lantligt kök.
 
Familjen har ett lugnt, ljust och behagligt hem med accentfärger i höstiga toner. De gula något äldre kakelplattorna i köket är helt rätt i färg idag! Den asiatiska stilen med harmoni och renlighet lockar mycket. För att få total harmoni så skadar det inte att göra sig av med extra energi och då kan de tänka sig en boxsäck nära till hands i hemmet. Annars är det yogamattor som används här.
 
Familjen skulle gärna bjuda hem Ester och Jerry Hicks för intressanta diskussioner och 
http://www.abraham-hicks.com/lawofattractionsource/index.php 
de skulle bli bjudna på Raw Banancrepes 
http://rawfoodresan.blogspot.se/2010/04/raw-banancrepes-inledde-pasken.html
 
Att forma hemmet efter säsong görs mest genom skifte i klädväg och det kan bli ett mindre projekt för de som har liten plats att förvara på, upp och ner till källaren görs inte varje dag. Mycket hamnar i sovrummet.
Nedre mitten bilden, här har det kreativa tagit över och skapat ett barnskydd för söta små huvuden. Reflex och tejp är materialet.
 
 
Vardagsrummet är det rum som Jessica har satsat mest på så det har blivit hjärtat i hemmet. Här jobbar man, missa inte det dolda arbetsskåpet,se mer i del 2, kollar på tv och läser böcker. Mycket böcker finns men någon traditonell bokhylla från 70-talet  skulle aldrig få flytta in i detta hem!
Tillsammans är ju alltid trevligt men det behövs en ensamplats i hemmet också.
Det ska jag bland annat hjälpa familjen med i del 2 av reportaget.
 
En lycklig Leo som Gör rummet och en sovande platt katt. Kan det vara så att någon suttit på detta djur? ;)
 
Jessicas betygspoäng på inredningstrivsel skala 1-10 blir just 10. Trivseln i hemmet hänger ihop med hur man mår inombords, en mycket viktig del. Struktur och ordning runtomkring dämpar stressen och det går att fylla på med ny energi. Det ska jag bland annat hjälpa familjen med i del 2 av reportaget.
 
Visionboard med tydliga ramar tycker jag stämmer perfekt in i detta hem, samla och sätt visuellt ihop era
planer. Det finns i köket en liten samlarplats för skapande bilder som är Leos :) 
 
 
Tack så länge för ett trevligt och intressant besök med god raw food lunch. Jag återkommer i del 2 med tips och idéer :) Kram i höstnatten //CaroLine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0