Öppnar Dörren till Jessica Carlssons hem...

Söndagsmorgon, vaknar tidigt med ett leende på läpparna och med mycket nyfikenhet i kroppen. Idag åker jag upp till Jessica Carlssons hem, ett hem där jag gjort ett inredningsjobb för flera år sedan. 
 
Nytt inredningsreportage pågång! Häng på...                                  ringer på dörren prick kl.12.00!
 
Lämnade en hyreslägenhet i Majorna för en charmig stuga vid sjön var det som Jessica och Jörgen gjorde sommaren 1999. Idag är det ett hus för fyra personer, en katt och två kaniner. 
Tunga, bastanta och mörka möbler är de möbler som Jessica fastnar för. Annars köps det inredningsprylar som man fastnar för och inte välplanerat, det blir en blandad mix som passar familjen och det sätter deras egna stil på hemmet!
En garderobsdörr har flyttats ut till hallen som har fått en avdelning och det har skapats ett behövligt och praktiskt grov förvaringsutrymme som är dolt! En framtida plan är att bygga på en ny våning på huset och 
det kan ju alltid börja med en dörr. ;)
 
Det bor säkert en ordningssam pysseltjej i Jessica, det med tanke på alla de namnade små-lådorna.
Sängfönster är ett mycket praktiskt fönster som finns ovanför sängen men inte går för långt ner på sänggavlen.
Bra med naturligt ljus och inte direkt insyn heller!
 
 
Barnen har fått en egen gemensam del i hemmet ett allrum, när pappa Jörgen inte sitter och arbetar här i sin hörna kan de gå loss och leka med sina kaniner. 
Det har slagits igen en öppning och satts in en dörr, det dämpar ljudet och ger en lugnande miljö i hemmet som helhet. Perfekt plats att lekas på och kolla film när man inte vill stänga in sig på sitt egna rum.
CaroLine idéer finns till detta rum om så önskas att beställa :)
Här bor de busiga kaninerna som verkar vilja ha skägg nu när vi närmar oss jul ;)hihii!
 
Det är toppen-viktigt att trivas i hemmet och det är julen som är den absolut bästa högtiden. Köket är pulsen i hemmet, där hänger man gärna med goa inbjudna vänner. Det saknas dock en matplats som är avskildfrån köksdelen. Det går att fixa! :) 
CaroLine idéer finns om så önskas att beställa :)
 
Hans Rosling skulle få en personlig inbjudan i sin brevlåda av Jörgen och det skulle bjudas på skaldjur.
Efter detta skulle Frank Sinatra bjudas in av Jessica och tallriken dukad med en redig köttbit och potatisgratäng och en god sås. Samtidigt skulle Amanda bjuda in Arena Grande på oxfilé med potatisgratäng och portvinssås. 
Vilken härlig fest detta skulle bli med en härlig mix av kändisar!
 
 
 
 
Amandas färgglada tjejiga rum med lagom bling och en underbar fondvägg. Här skulle jag gärna stanna,
spela och hänga en stund!
 
Elliots rum med den pigga färgglada tapeten och den underbara taklampan :) Mycket bra färgbalans även i
hans rum.
 
 
Vardagsrumsdelen har en central plats i hemmet och den har begränsats genom soffornas placering.
 
Biblioteksdel med inglasade böcker ger ett mer städat intryck. I anslutning till biblioteket har de massor av levande ljus, avkopplande och vackert! Här ser man ut över det gamla gårdshuset som fanns på tomten vid köpet. Blivande gäststuga eller tonårshus? 
 
En tung öronlappsfåtölj med tillhörande golvlampa av äldre modell, flera armar och tygklädda skärmar skulle gärna Jessica sätta in i hemmet till Jörgen. Sedan får då gärna Jörgen köpa till hemmet en större vacker  taklampa modell och smak á la Jessica.
 
Denna pjäs är också centralt placerad så man får njuta av denna sprakande brasa både från köket och vardagsrumsdelen. Här kan jag bara tänka mig hur vackert det dekoreras under julen :)
Accesoarer som fårfäll och vinteräpplen kommer jag att tänka på! JA klart en kopp varm glögg finns också
med.
Nej.. titta noga igen det är ingen kudde utan en väl stilanpassad Katt som ligger i arvefåtöljen.
Denna vy är underbart fin, blickar ut över den vackra sjön som vid denna årstiden är lugn och harmonisk.
 
Denna "suddiga" del är ett rum i rummet, detta rum skapar många kreativa idéer och detta sätter en spännande karaktär på hemmet.
 
Drömmen är att ha en "new england" villa vid havet. Där kan blickarna vila på små klickar av öar när de gungar i terass-gungan, insvept i en skön varm filt. 
Hemmet ska vara enkelt och rent från för mycket prylar, viktigast inom dekorationen är levande ljus och färska blommor. 

I detta hemmet kommer det aldrig att hängas upp café-gardiner i spets med det kan få komma in en spinnrock som blandar upp den stil som finns idag. Blanda gammalt med nytt ger en skön personlig stil och det finns sådana "klickar" i familjens hem. Planer för utveckling finns också.
Traditionellt anpassas hemmet efter årets säsonger i form av gardiner och filtar/kuddar, ljusar upp på sommaren och mer mustigare färger under vintern. 

Tack hela familjen för en god matpaj och mycket gott kaffe men framför allt ett spännande inredningsbesök!
//CaroLine 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0