Öppnar Dörren till Sasa o Rainer

Åker med spänning mot ett härligt hem på landet, men ändå nära till allt. Sådana platser finns! Det hela hänger på hur vägen ser ut, spännande och ändå smidig väg gör att tiden inte blir så lång och därmed känslan till avståndet.
Tankarna åker runt vad ska hända i detta hem, vilka bilder kommer jag att få, hinner jag fånga något. Är det ett hus av liv och rörelse med fullt av människor och barn? :) Åker runt gör jag också i vår vita gråa gamla bil som sedan rullar upp på gården. Arbetsredskapet till familjen står på tomten och den medför respekt! En stor lastbil men bakom den även en minst lika stor husvagn.
 
Entré till huset har dubbla glasdörrar som vänder sig mot uteplatsen. De dörrarna öppnas lagom tills jag kommer fram och då sprider det sig en underbar doft av äppelpaj! Jag njuter och känner att min mun vattnas och Ler.
Välkommen till Sasa och Rainer...
Huset köpte de år 2006 sedan har de totalrenoverats. Finurliga och smarta lösningar har skapats här och flera kommer framöver allt eftersom barnen och de vuxna växer och förändras.
Två vuxna,två barn,hunden Kira och papegojan Icko flyttade hit. Sedan har familjekonstellationen ändrats och nu är det två vuxna, tre barn och hunden Kira som bor här. 
 
 
Här ser ni den underbara pajen som det bjöds på! I detta kök bakas det en hel del av alla sorter.
Skulle de bjuda in någon kändis så skulle det få bli ett killpar, Filip och Fredrik och de skulle få äta en hel kakbuffé á la Sasa!
Denna delen av köksbänken kan vridas utåt och så har de plats för långbord när alla i släkten och vännerna kommer på trevliga besök. Kan tänka mig den maten som grillas och de kakorna som bakas och de spelas finsk musik och skålas. Barn som busar och hunden som ska klias och kelas en Härlig stämning!
Här ser vi en av de smarta dolda lösningarna. Istället för bara en sockel så gömmer det sig Lådor för allt möjligt just nu leksaker! 
 
För att det ska finnas extra sittplatser för alla som brukar hänga här så har de skaffat puffar att ha gömda under soffbordet. Lagom sitthöjd när de busar och leker med barnen.
Vardagsrummet kommer i framtiden att byggas ut till ca.40kvm och det blir en förlängning till köket. Då blir även badrummet större. Eftersom det är en aktiv och tränande familj där alla i familjen tränar och håller igång så kommer det att byggas ett träningsrum under utbyggnaden.
Jag tycker att det solgula tyget är perfekt i detta hemmets tvättstuga, lite värme och sommarkänsla när det tvättas o tvättas o tvättas..... Inte att missa den orangegula matchande barnstolen som så snyggt passar in.
 
I denna nuvarande röran, kanske de har en slags ordning i det här som inte vi ser, håller det på att planeras för ett barnrum där Bruce Lee ska flytta in på en av väggarna! 
Sasa visar upp ett bra hemligt förråd under trappan med en spegeltavla som "dold Dörr". Ingen vet att det döljer sig go dricka där inne...............fast Nu vet vi alla ;)
 
Den här filuren har nog satt en skön prägel på denna familjen, den pratade, den var fri i hemmet och den var glad för allt gott i livet! En vän som hängde med i 21 år. 
 
När det har varit mycket för familjen och de alla vill koppla av och njuta av värme så hänger de i detta underbara Bastuhus. En framtidsplan är att skaffa en pool under detta hus, det när barnen är redo.
 
 
Stenar från familjens olika resor har "bakats" in i golvet i Bastuhuset. Det ger en glad och betydelsefull känsla.
 
Avslutar detta hembesök med denna bild!
 
Nej, det gick inte så hett till på det här besöket. Det var ett städat och lugnt besök, barnen sov hela tiden och  vi vuxna skötte oss bra. :) Om barnen hade varit vakna så hade det blivit rörliga suddiga sköna bilder på dem också! Det som hänt här är att vinden under en storm tog och hjälpte till med denna rivning, gratis arbetskraft!
 
Jag tackar denna gästvänliga familj med en varm, nöjd och mätt kram. //CaroLine
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0